Täyden kympin puoti

Posted: elokuu 29, 2006 in Arjen ilot

Piipahdin jälleen G18 Talossa, Helsingin Bulevardin ja Yrjönkadun kulmassa sijaitsevassa Svenska Folkskolans vännerin koulutus- ja kulttuuritalossa. Siellä majailee mm. Schildts Kustannus Oy, jonka kirjakauppa kuuluu suosikkeihini. Tänään porhalsin sinne oikein syyn kera. Olen nimittäin yksi niistä monista, jotka himoitsevat Strömsö-kirjaa. Kun kysyin myymälänhoitajalta, milloin tämä Maria Sandinin ja Patricia Rodasin yhteistyönä tekemä opus ilmestyy, hän pudisti päätään ja pahoitteli tietämättömyyttään. Ei se mitään, totesin, löytyyhän näistä hyllyistä riittämiin muitakin kiehtovia uutuuksia.

Uppoutuessani matkakirjaosaston aarteisiin, myymälänhoitaja pirautti oma-aloitteisesti kustantamon tiedottajalle saadakseen selville Strömsö-kirjan julkaisuajankohdan. Tarkkaa päivämäärää soitto ei poikinut, mutta kylläkin leveällä hymyllä ryyditetyn lupauksen: parin viikon päästä! Tyhjin käsin en joutunut kotiin palaamaan, vaan tuomisiksi löytyi kaksikin teosta: Pirkko Lindbergin SOS Tuvalu – Hätähuuto paratiisista sekä Vivi-Ann Sjöbergin muistelmateos Kissan kasvot ja Lassen kioski. Hankinnan kruunasi paperikassi, jota koristaa Muumilaakson väki. Kranssinmuotoisen asetelman keskellä päivää paistattelee omenapuussa loikoillen onnellisen näköinen Nuuskamuikkunen.

Mainokset
kommenttia
 1. Haavetar sanoo:

  Kiitos kaunis taas jakamisesta! Tuli pistettyä kaikki kolme kirjaa korvan taakse.

  Ja G18 Talossa haluan käydä.

 2. Viides rooli sanoo:

  Nyt menee jo mainostamisen puolelle, mutta menköön! Varaa tarpeeksi aikaa G18-visiitillesi, Haavetar, ja nauti myös talon ravintolan antimista. Herkullista ruokaa ja tosi ystävällinen palvelu. Tai ehkä tahdot ainoastaan lasillisen hyvää viiniä selaillessasi uusia kirjojasi. Ei hullumpi idea sekään…

 3. Haavetar sanoo:

  Oi tällaista elämyksellistä täsmämainontaa vastaanotan ilomielin! Kiitos.

  *tuntee jo kirjojen suloisen painon kassissaan, sanojen supinan ja kipinän päässään, punaviinin huulillaan*