Hyvä-ääniset ammattilaiset

Posted: elokuu 20, 2006 in Kulttuurin kentällä, Musiikki

On jälleen kehujen aika. Tällä kertaa spoteissa loistaa joukko Yleisradion musiikkitoimittajia, joiden ammattitaito on vertaansa vailla. Tänä aamuna saatiin näyte Pekka Laineen tietämyksestä, kun hän tarinoi Louis Armstrongista Sadan vuoden syke -sarjassa. Viime viikolla samassa sarjassa sotavuosien lauluista kertoi suosikkijuontajani Jake Nyman, jota olen kuunnellut nuoruusvuosistani asti.

Minä arvostan ammattitaitoa, vuosien saatossa kerättyä kokemusta ja tietoa. On aivan sama, minkä ammatin tai harrastuksen edustaja on kyseessä. Kun ihminen on aidosti innostunut jostakin asiasta, hänen välittämään tieto kasvaa ja syvenee, tekee siitä muillekin huikean elämyksen. Intohimon tunnistaa aina. En jaksa enää kuunnella useimpien radiokanavien tyhjänpäiväisiä läpänheittäjiä, joiden puhe pätkii, suomen kielen tuntemus on täysin hukassa ja joiden jutut suorastaan rönsyilevät asiavirheitä. Heidän rinnallaan Pekka Laineen, Jake Nymanin, Holle Holopaisen ja Minna Lindgrenin kaltaisten musiikkitoimittajien työ, josta kuuluu perehtyneisyys ja ymmärrys myös historiasta, tuntuu aina vain arvokkaammalta.

Olen hyvin iloinen siitä, että Jake Nyman ja Holle Holopainen ovat jälleen saaneet oman ohjelman, Kersantti Pippurin, jossa he esittelevät vuoroviikoin 1960- ja 70-luvun musiikkia. Kannattaa muuten lukea Etelä-Suomen Sanomissa julkaistu haastattelu Jake Nymanista. Erkki Lyytikäisen hauska ja ansiokas juttu hyvä-äänisestä radio-ohjelmien prosta löytyy täältä.

Lisäys klo 16.15
Ammattitaitokaan ei aina auta. Jagen renessanssi -blogin ansiosta löysin loistavan esimerkin siitä, miten näyttämötaiteen ammattilaiset putoavat improvisoidessaan. Pätkä on amerikkalaisesta Whose Line Is It Anyway -ohjelmasta, ja laulua yrittävät Wayne Brady, Drew Carey, Colin Mochrie ja Ryan Stiles.

Mainokset
kommenttia
  1. Tui sanoo:

    Enpä ollut huomannutkaan Kersantti Pippuria. Kiitos vinkistä, täytyy kuunnella :)