Kun näky muuttuu todeksi

Posted: elokuu 19, 2006 in Kulttuurin kentällä, Teatteri

Blogilistalle on vastikään ilmoittautunut kaksi kiinnostavaa taiteilijaa, jotka kertovat teostensa syntymisestä. Espoolaisen Glims & Gloms -tanssiteatterin perustaja, tanssija ja koreografi Tuomo Railo kuvaa Suurperhe-tanssiteoksen monipolvista matkaa näyttämölle. Outi Heiskasen kuvataiteesta innoituksensa saanut teos nähdään Suomen Kansallisoopperan Alminsalissa 31.8. alkaen. Myöhemmin teos siirtyy Espoon kulttuurikeskuksen Louhisaliin. Railo on kirjoittanut harjoituspäiväkirjaansa jo pitkään, ensimmäinen merkintä on tehty helmikuussa. Sivustolta löytyy myös Heiskasen upeita kuvituksia.

Mehiläisvahasta, teristä ja polttokuvioinnista käynnistyy lahtelaisen Kalle Mustosen työpäiväkirja, jossa hän kertoo kuvanveistäjän arkitodellisuudesta. Lisätietoa ja kuvia taiteilijan aiemmasta tuotannosta löytyy täältä.

Lisäys 20.8. klo 13.45
Taidettako-blogin Merja suositteli kommentissaan uusinta löytöään, Jukka Laajarinteen pitämää Lastenosasto-blogia. Nostin sen tähän näkösälle, niin muutkin löytävät tämän kirjallisuuteen keskittyvän uutukaisen.

Mainokset
kommenttia
 1. merja sanoo:

  aioin itsekin ainakin tästä Suurperhe -tanssiteoksen harjoituspäiväkirja -blogista kirjoittaa taidettakooni, mutta ehditpäs ensin. diggaan outi heiskasta ja tanssitaidekin on alkanut kiinnostamaan justsilleen, joten kyllä kiinnostaa, kiitos!

  Suosittelen myös uutta Lastenosasto-blogia: laajis.vuodatus.net, jos ketä lastenkirjallisuus kiinnostaa.

 2. marja-leena sanoo:

  Kun näin Outi Heiskasen nimen, aamu uniset silmäni aukeisivat suureksi! Tutustuin ja rakastuin hänen töihin v.2000 Retretissä. En ole paljom löytänyt netistä jotta Glim ja Glomsin blogi ja projekti kiinnostavat erittäin kovasti. Kiitos esityksestä!!

 3. Viides rooli sanoo:

  Hei Merja, rummuta sinäkin vain Suurperheen puolesta. Glims & Gloms on taitava mutta pienin varoin toimiva tanssiteatteri, joka tarvitsee kaiken avun tiedottamisessa. Kiitos myös vinkistä, Jukka Laajarinteen blogi vaikuttaa hyvältä.

  Et varmasti ole ainoa, Marja-Leena, joka on rakastunut Outi Heiskasen töihin. Tuomo Railo on lahjakas ja visuaalisesti rohkea koreografi, ja lavastajana hänellä on tällä kertaa Metti Nordin, Heiskasen tytär. Myös pukusuunnittelija, Marja Uusitalo, kuuluu alansa kärkinimiin (hän vastaa myös pukusuunnittelun opetuksesta Taideteollisessa korkeakoulussa). Odotettavissa on huikea teos, näin uskon. Wish you were here.