Vahvat liittolaiset

Posted: elokuu 1, 2006 in Vastarannan kiiski

Kun eilen avasin koneeni ja silmäilin blogini tilastoja, olin pudota penkiltäni. Oltiin vasta aamussa, ja laskuri näytti yli 200 kävijää. Koska tiedän lukupiirini olevan suhteellisen pieni ja jotakuinkin tuttu, olin varma, että joku oli kaapannut sivuston ja heittänyt pohdiskelujeni sijaan kovaa pornoa tai iloisia rahapelejä. Mutta ei, tekstit olivat ennallaan, ja kävijöitä virtasi sisään useita minuutissa. Sitten tajusin: joku VIP on linkittänyt blogiini.

Itse asiassa tärkeitä tahoja oli neljä: Digicamera.net, Basso.fi, Klubitus.fi ja Halo Efekti. Niitä minun on kiittäminen siitä, että Mortin ja Vertin tarina on nyt levinnyt todella laajalle. Kun päivä oli pulkassa, kävijöiden määrä oli noussut 1071:een ja sivulatauksia tehty 1676. Vahvat liittolaiset saivat aikaan senkin ihmeen, että blogini keikkui kuusi tuntia WordPressin nopeimmin kasvavien blogien ykkösenä (unfiltered-osiossa, sillä en ollut aiemmin huomannut täsmentää blogini käyttökieltä). Se taas toi sivuilleni satunnaisia vierailijoita milloin Keniasta, milloin Makedoniasta, milloin Hong Kongista.

Eilisen poikkeuksellinen kävijäpiikki sai minut omakohtaisesti tajuamaan, miten tärkeä rooli linkittämisellä on nettiviestin kierrättämisessä. Vaikka sielussani pesivä kulttuurihörhö on kieltämättä vähän nyreissään siitä, etteivät kirjoista, kuvataiteesta tai teatterista kirjoittamani merkinnät ole lähteneet verkossa yhtä komeasti lentoon kuin tarina poliisin kiinni ottamasta kuvaajakaksikosta, aion jatkossa toimia kelpo viidakkorummuttajan lailla ja linkittää aiempaa useammin kiinnostaviin teksteihin. Tämä on lupaus.

Mainokset
kommenttia
 1. mediaope sanoo:

  Näin se menee parhaimmillaan. Silloin on tietysti myös vastuuta, mutta turhaanpa minä sitä Sinulle kerron.
  Itselläni joskus tulee heitettyä jotain löysähköä ja sitten siitä joutuukin vastaamaan, niinkuin tuossa eilen kuvailemassani Anssi Nyberg-jutussa. Minulle ihan oikein.
  Olen oikein ilahtuneena huomannut, että kirjoitat myös seurantaa asiasta.
  Poliisit ovat vähän kuin lääkärit, suojelevat omiaan. Tietysti lakikin heitä velvoittaa pitämään pienempää suuta.
  Poliisivihaa on tässä maassa erittäin paljon . Se myös tekee asiasta arkaluontoisen ja tietysti helposti liikkeelle lähtevän. Se tekee poliisin ammatista myös vaarallisen ja vastakkainasetteluihin joudutaan helposti.

 2. mediaope sanoo:

  Siis tuo viimeinen ihan yleisellä tasolla. Ei tähän kuvausjuttuun liittyen!

 3. Viides rooli sanoo:

  Tsau Mediaope, toimittajan työssä olen joutunut monet kerrat miettimään, miten asioista kirjoitan. Julkisuus on maailman tehokkain ase, ja siksi sen käyttöön liittyy painava vastuu. Mietin esimerkiksi todella pitkään, kirjoitanko blogissani Mortin ja Vertin tarinan yhteydessä niiden poliisiviranomaisten nimet, joihin olen ottanut yhteyttä. Tein sen, koska kaksikon tapauksessa on asioita, jotka loukkaavat omaa oikeudentajuani. Toivon myös aidosti, että saisin julkisen vastauksen joltakin poliisiviranomaiselta, joka selvittäisi kiinni otettujen oikeuksia sekä poliisin vastuuta kiinniottamistilanteissa.

 4. mediaope sanoo:

  Mulla tulee todella usein blogia kirjoittaessani ja blogeihin kommentoidessani sellainen illuusio, että kaverit täällä vaan jutustelee (ja siitähän tulee se rentous ja kivuus), mutta eihän se niin tietystikään julkaisunappulan painalluksen jälkeen ole.

 5. Viides rooli sanoo:

  Lienee liuta muitakin, jotka unohtavat, että netti on tosiasiassa foorumeista julkisin – ja ehkä jopa ikuinen. Vaikka deletoisikin bloginsa päiviltä, aina niitä merkintöjä löytyy jostakin välimuistista. Kannattaa siis skarpata tekstejä naputellessa.