Paanut Porvoon tuomiokirkkoon!

Posted: kesäkuu 9, 2006 in Kulttuurin kentällä

Meitä on monta, joita Porvoon tuomiokirkon tuhopoltto sheikkasi pahoin. Mutta murehtimista tärkeämpää on auttaa. Niin ajattelin palomiesten uurastusta katsellessani ja kotiin palattuani lähetin saman tien sähköpostia Porvoon suomalaiseen seurakuntaan. Onko tiedossa talkoita? Mikä on tilinumero, jonne voi lahjoittaa kirkon kunnostukseen tarkoitettuja varoja?

Kieltämättä yllätyin saadessani vastauksen, jossa seurakunnan henkilökunnan kerrottiin kokoontuvan pohtimaan ja suremaan tapahtunutta. Saneerauspalaverikin oli tulossa, mutta tietoja suurelle yleisölle tarkoitetuista auttamiskeinoista olisi luvassa vasta myöhemmin. Sitten tajusin: kyse on parituhatvuotisesta yhteisöstä, joka on kohdannut menetyksiä ennenkin ja jossa asioilla on tärkeysjärjestys. First things first. Sielunhoito menee rahan edelle. Tietenkin.

No, eilen tämän blogin hoppuhousu sai sitten kaipaamansa maallisen viestin keräysprojektin vetäjäksi nimetyltä Jukka Hannilta. Ja nyt eurot liikkeelle! En tiedä, montako paanua saa hyvän punaviinipullon tai dvd:n hinnalla, mutta parempi pienikin ropo kuin nada. Kaikki lahjoitukset otetaan varmasti kiitollisuudella vastaan.

Porvoon tuomiokirkon kunnostukseen tarkoitettu tili on avattu Sammossa: 800014-622420. Saajana on Porvoon seurakuntayhtymä ja lahjoituksen voi korvamerkitä kirjoittamalla viestiosuuteen Tuomiokirkko.

Kommentointi on suljettu.