Terveisiä jostakin Suomesta

Posted: Touko 27, 2006 in Kulttuurin kentällä, Matkakuumetta

Tänä viikonloppuna pääkaupunki näyttää todelliset värinsä ja makunsa, kun Maailma kylässä -festari pyörähtää vauhtiin. Kansalaistoiminnan esittelystä alun perin käynnistynyt tapahtuma on kasvanut vuosien myötä upeaksi monikulttuurisuutta, erilaisuuden voimaa ja musiikkia sykkiväksi happeningiksi. Festivaalin pääjärjestäjänä toimivan Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalaisen määritelmä on minusta mainio. Hän vertaa tapahtumaa tarinaan norsusta ja kuudesta sokeasta miehestä. Kun miehiä kehotettiin kuvailemaan, minkälainen otus on kyseessä, vastaus vaihteli sen mukaan, mitä osaa norsusta he koskettivat. Eikä tietenkään pidä unohtaa ruokaa, kaikkia noita eksoottisia makuja, jotka paitsi vievät kielen mennessään, myös muistuttavat festivaalin vakavista teemoista. Meillä on varaa syödä – mutta ei sanaamme. Nähdään Sahara-ravintolassa!

Kannanottonsa paremman maailman puolesta voi ilmaista myös oman paikkakuntansa Mahdollisuuksien torilla tai päätteen ääressä, sillä Kepa on käynnistänyt Terveisiä jostakin Suomesta –korttikampanjan, jolla globataan suomalaisia poliitikkoja toimimaan köyhyyttä aiheuttavien rakenteiden muuttamiseksi. 0,7 ei ole paljon vaadittu.

Lisäys klo 12.45
Paluu-blogin Jannella on pätevä näkemys siihen, mikä seitsemästä hakijasta pitäisi valita vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

Mainokset
kommenttia
  1. Tui sanoo:

    Olen jättänyt sinulle blogiini haasteen (Samplauskiertis), en edellytä osallistumista :)