Satunnainen lause

Posted: huhtikuu 13, 2006 in Meemit ja kiertikset

Tähän meemiin innostuin Anita Konkan sanoja lukiessani.

1. Nappaa sinua lähimpänä oleva kirja, oli se sitten mikä hyvänsä.
2. Avaa kirja sivulta 123.
3. Lue kuudes lause.
4. Kirjoita se blogiisi.

Minun käteni ulottuvilla oli Kaisa Korhosen ja Katri Tanskasen toimittama Näytös vailla loppua (Like). Sivulla 123 puhuu ohjaaja Irene Aho. Ja kuudes lause, se kuuluu näin: ”Se liittyy valheen riisumiseen ja lähtee omasta henkilöhistoriasta.”

Lause pakotti heti jatkamaan lukemista. Enkä kadu, Ahon ajatukset työnsä lähtökohdista, tavoitteista, aiheista, työtovereista, naiseudesta ja uhrauksista ovat äärettömän kiinnostavia. Olen kantanut viime päivät tätä suomalaisen teatterin ja tanssin näytäntövuotta 2004-2005 kartoittavaa opusta repussani, sillä se on tämänhetkinen matkalukemiseni. Hyvä etten ajanut eilen kotipysäkkini ohi, kun Jurkan suvun komean perinteen jatkaja Ville Sandqvist astui Horation nahkoihin ja ryhtyi paljastamaan Hamletin saloja.

Tämän meemin myötä toivotan rauhallista pääsiäistä. Toivottavasti trullit eivät innostu liiaksi keppostensa kanssa.

Mainokset
kommenttia
 1. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, Tui. Kiinnostavaa nähdä, mikä lause sinun lähimmästä kirjastasi löytyy.

 2. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, SusuPetal. Ja tässä olisi vielä tarjolla vadillinen suklaamunia. Nappasitko meemin?

 3. Tui sanoo:

  Näin toisaalla tämän meemin, mutta nappaan sen nyt sinulta.
  Hyvää ja rauhallista pääsiäistä!

 4. Tui sanoo:

  No siellä se on.

 5. SusuPetal sanoo:

  Mukavaa pääsiäistä sinullekin:)

 6. Viides rooli sanoo:

  Nyt kumarran ja syvään: respect, SusuPetal! Linjasta kiinni pitäminen on vaikeampaa kuin moni luuleekaan. Itselläni oli alun perin selkeä mielikuva tämän blogin sisällöstä, ja miten sitten kävikään? Innostun niin monista aiheista (kuten on laita elämässänikin), että kaavailemani tiukka puolustuslinja kulttuurin puolesta on hiukka hapertunut meemien, sydänäänien ja oravien parissa. Mutta voisithan rakentaa tarinan tusinasta kirjoja, joiden sivun 123 kuudennet lauseet ketjutat meidän iloksemme…

 7. Viides rooli sanoo:

  Oi, Miss Foxy, tervetuloa! Ja näin pääsiäisen kunniaksi usutan sinut heti suklaamunavadin äärelle. Mukavaa saada sinut vieraakseni, blogissasi olenkin jo piipahdellut.

  Ja SusuPetal, odotan innokkaasti ketjutuksen tulosta.

 8. SusuPetal sanoo:

  En napannut meemiä, koska blogini linjaan(hah-hah) ei sovi mitään niin henkilökohtaista kuin meemit ja testit -blogihan on silkkaa fiktiota:)
  Suklaata kyllä söin…kiitos:)

 9. Viides rooli sanoo:

  Hah-hah, loistava löytö. Ensimmäisen lauseen luettuani ajattelin: tästä Heli Laaksonen tykkää, hänhän rakastaa lehmiä. Mutta luettuani kommenttisi loppuun tajusin, että pataan se nautapolon peppukin vielä päätyy. Oikein ihanaa pääsiäistä sinulle, Haavetar!

 10. Miss Foxy sanoo:

  *ekaa kertaa blogissasi*

  kiitos meemistä ja muustakin luettavasta : )

 11. SusuPetal sanoo:

  Tuo, viides rooli, ei ollut huono ajatus, laitetaan muhimaan:)

 12. Haavetar sanoo:

  Sivulla 123 tilaa tekstiltä vie suloinen lehmänpeppu. Sivulla 124 on isoimpana Veal Parcels in White Wine Sauce. Vasta kolmas yritys on riittävän tekstevä:

  ”Add the pork, garlic, parsley, sage, salt, and pepper, and mix well; cook for another 5 minutes.”

  – Joanne Harris & Fran Warde: My French Kitchen : A Book of 120 Treasured Recipes (2003), s. 125.

  *pääsiäisterkuin*

 13. MEDIAOPETTAJA sanoo:

  Lahjavihje sivulta 123!
  Mikko Rimminen Pussikaljaromaani:
  -Viedään sille ihan sietämättömän rumat kengät

 14. Viides rooli sanoo:

  Juu, tämä kuuluu sarjaan ”lahjavinkkejä niille, joilla on jo kaikkea”. Kiitos, mediaope!

 15. anNu sanoo:

  Hyvää pääsiäistä!

  Minulla on vaikeuksia pitää kiinni oman blogini linjasta. Tulee aina lipsuttua :-) Vie myös aikansa ennen kuin blogi muotoutuu. Se elää koko ajan ja oman tyylinsä/juttunsa löytää vain kokeilemalla, kirjoittelemalla paitsi jos on valmis vahva idea, joka kantaa heti. Olen kriittinen, ankara itseäni kohtaan ja harvoin tyytyväinen.

  Löysin blogisi tässä taannoin ja lisäsin tämän silloin suosikkeihini. Luen postauksiasi mielenkiinnolla.

 16. haloefekti sanoo:

  Minun on onneksi helppo säilyttää blogini linja, kun se sattuu olemaan ”täysin linjatonta arkista elämää valokuvausharrastajan näkövinkkelistä”. Otan siis meemin mielihyvin käyttöön.

  Oikein mukavaa Pääsiäistä itsekullekin!

 17. Viides rooli sanoo:

  Hei anNu ja Haloefekti, linjoista viis! Tärkeintä on, että maailmassa riittää tuhansittain kertomisen – ja kuvaamisen! – arvoisia asioita. Levollista pääsiäisen jatkoa teille molemmille.

 18. jospa sanoo:

  Ulottuvillani on vain yksi kirja: Sons et intonation -niminen ranskan fonetiikan oppikirja. Sivulta 123 kuudes lause kuuluu: Il a fallu partir. (lauseen tarkoitus on treenata [u] ja [y] -äänteitä)

 19. Viides rooli sanoo:

  Hei Jospa, ranskan kielen taitoni ei riitä edes tuon kuudennen lauseen suomentamiseen. Ymmärtääkseni kyse on lähtemisestä ja liikenteessä on maskuliini, mutta fallu-sanan kohdalla joudun eksyksiin. Jos olet alan taituri, ole kiltti ja kerro, miten lause kuuluu suomeksi.