Valoa kohti

Posted: maaliskuu 20, 2006 in Mietteitä

Kevätpäivän tasauksen kunniaksi lainaan Lauri Viitaa, jonka Kevät-runo kiteyttää kaiken olennaisen. Pispalan pojan iloinen riimittely löytyy hänen ensimmäisestä, armon vuonna 1947 ilmestyneestä runokokoelmastaan Betonimylläri (WSOY).

Räntäseula seudun päällä,
saappaan alla lotinaa,
lantajuova järven jäällä –
kesä tulee, ihanaa!

Lisäys klo 10.45

On aika astua kaapista. Tarkoitukseni ei ollut toimia pimennossa, sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan blogini on osa nettisivustoani. Kun graafinen suunnittelija Pekka Toivonen ryhtyi työhön, tajusin, etten itse ole koskaan perehtynyt kunnolla tietotekniikkaan. En myöskään halunnut mainostaa blogia, jossa ei olisi rivin riviä. Siispä hommiin!

Tammikuussa aloin setviä tekniikan saloja ja ryhdyin kirjoittamaan aiheista, jotka koen tärkeinä ja/tai joita en voi hyödyntää muualla mediassa. Taivaannavalla kerron ajatuksistani, ja sieltä löytyy myös liuta työnäytteitäni. Täällä blogimaailmassa aion edelleen käyttää Viides rooli -nimeä niinkin yksinkertaisesta syystä, että pidän siitä. Ja olkoon se kunnianosoitukseni lempikirjailijalleni, Robertson Daviesille.

Mainokset
kommenttia
 1. Viides rooli sanoo:

  Hei Merja, Sesto on yhä tallella, se on varmasti sama puoti. Ja ruttopuiston läpi on talsittu tuhannet, ja taas tuhannet kerrat.
  Ah, onpas mukavan väljää täällä ulkona ;)

 2. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, Tui. Ehdin jo muutamassa kuukaudessa tykästyä kovin tähän pseudonyymiini. Ja aion yhä kolkutella kommenttiluukkuasi Viidennen roolin ”valeasussa”.

 3. merja sanoo:

  hiihoo!
  tervetuloa kaapista ulos.
  joskus kahdeksankytluvun alussa mekin asuimme annankadulla, kuljimme ruttopuiston läpi ”kaupungille” ja lähikauppamme oli sesto.

 4. Tui sanoo:

  Hienot sivut sinulla on ja mielenkiintoiset! Viides rooli on hieno nimi ja Daviesin kirja erinomainen. Nimi sopii sinulle hyvin.

 5. Viides rooli sanoo:

  SusuPetal, tosi mainiosti ilmaistu. Kieltämättä virtuaalisukeltelu on hurmannut minut vaivattomuudellaan, ihan toista kuin tämä maallinen vaellukseni :)

 6. Tui sanoo:

  Sehän on mukavaa! Tervetuloa vain, on aina kiva lukea kommenttejasi. Enkä muulla nimellä kommenttejasi odottakaan.

 7. SusuPetal sanoo:

  Viides rooli on ihana nimi, eikä välttämättä edes valeasu, vaan mukava tapa liikkua:)

 8. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, Tiina. Kävijälaskurisi on varmasti jo paljastanut minun olevan blogisi uskollinen lukija. Aurinkoista kevättä!

 9. Tiina sanoo:

  Hienot sivut, hyvä blogi, oikein kateeksi käy!!!