Peräpukaman puraisu ja muuta loistetta

Posted: maaliskuu 18, 2006 in Kulttuurin kentällä, Teatteri

Luoviessani eilen illansuussa Kampin kauppakeskukseen ahtautuneen väen joukossa, eteeni ilmestyi yllättäen rivi roolihenkilöitä. Näytelmää en tunnistanut, mutta jo pikainen silmäys paljasti, että tarjolla olisi ollut omaperäistä ja vallatonta maailmankuvaa.

Kyse oli nuorta kulttuuria esittelevän Loistefestarin avajaisista. Tänä vuonna teemana on teatteri, ja perinteisen puheteatterin lisäksi pääkaupunkiseudun areenoilla nähdään nuorten tekijöiden performanssia, katuteatteria, pantomiimia, nukketeatteria, stand up -komiikkaa, improa ja musiikki- ja tanssiteatteria.

Olen kertonut tavastani huvittaa itseäni hulvattomilla bändien ja biisien nimillä. Sama pätee muihin esittävän taiteen ryhmiin. Loistefestarin ohjelmasta bongasin uuden ihanuuden: Teatteri Eihän Sitä Koskaan Tiedä esittää tänä sunnuntaina Narrin näyttämöllä näytelmän Peräpukaman puraisu. Ja viikon päästä eli 25.3. klo 18 pyörähtää käyntiin Helsingin Kulttuurikeskus Stoassa Loistefestarin Gaala, jossa nähdään tapahtuman parhaimmat pätkät. Se on ilmainen, joten pankaapa viidakkorumpu soimaan!

Mainokset
kommenttia
  1. Tui sanoo:

    Oivallinen näytelmän nimi, hauskimpia kuulemiani. Toivottavsti näytelmä on nemensä veroinen.

  2. Viides rooli sanoo:

    Toinenkin ryhmä kiinnitti nimillään huomioni: Teatteri Tirsku tuo lavalle esityksen Neiti C ja Ranskanpastilli sekä muita commelluksia. Komedia, oletan?

    Olen iloinen nuorten puolesta myös siksi, että palautetta antamaan ja esityksiä arvioimaan on lupautunut joukko näyttämötaiteemme kovia lahjakkuuksia, mm. Sami Saikkonen, Taisto Oksanen, Meri Nenonen, Mari Vainio ja Juha Kukkonen. Puhumattakaan Q-teatterissa upeaa työtä tehneestä Elina Knihtilästä, joka toimii Loistefestarin taiteellisena johtajana.