Etätyösissit retkellä

Posted: 24 helmikuun, 2006 in Teatteri
Avainsanat:, , ,

Nyt on ihan pakko hehkuttaa. Helsingin Töölössä tehdään nimittäin niin raju yhteiskunnallinen vivisektio, että heikkoja hirvittää. Asialla on Vuoden Teatteriksi 2005 valittu Q-teatteri, joka räväyttää lavalle saksalaisen näytelmäkirjailijan René Polleschin sysimustan satiirin teknologisoituneesta ja globaalin verkostotalouden käskyttämästä maailmasta.

En ole aikoihin nauttinut teatterista niin vilpittömästi kuin eilen istuessani milloin Toyota-showroomissa, milloin virtuaalisessa tavaratalossa, milloin toimistosviittihotellissa. Polleschin Heidi Hoo ei ole enää täällä töissä on stydi pätkä perheettömien teknobeduiinien ihannoimasta elämäntavasta, jossa olennaista on tiedon siirtäminen, raha on pelkkiä bittejä, väki poukkoilee kannettaviensa kanssa paikasta toiseen, suuryritykset hamuavat yhä suurempia voittoja ja naiset sysätään alipalkattuihin töihin ja huoriksi.

Riemastuttavaksi esityksen tekee rooleissa räiskyvä trio, Sikanautaa ja Ranuan kummit -televisiosarjoissa absurdia huumoriansa viljelleet Elina Knihtilä, Pirjo Lonka ja Mari Perankoski. He ovat haaste silmälle, korvalle ja hoksottimille, sillä paikoin jopa räävitön sisältö tarjoillaan yleisön nieltäväksi kybällä. Etu-Töölön miellyttävyyspalkintoa ei tällä tykityksellä saada, mutta mustan huumorin ystävät hyrisevät vielä pitkään.

Kommentointi on suljettu.