Musiikin taikapiiri

Posted: helmikuu 18, 2006 in Musiikki
Avainsanat:, ,

Tarkoitukseni oli jatkaa eilistä musiikkikeskustelua kommenttiosastolla, mutta päätin rukata merkinnän, jossa samalla rummutan Pandoran puolesta.

Urputettuani suomalaisten radiokanavien yksipuolisuudesta näytölle ilmaantui Tuin viesti, jossa hän lietsoo nykytarjontaan turtuneita kapinaan. Olen valmis ristiretkelle, mutta mikä on strategiamme? Hukutammeko Yleisradion vastaavat ohjelmatoimittajat kiukkuiseen sähköpostitulvaan vai nousemmeko barrikadeille ja aloitamme laulavan vallankumouksen kaupallisten radiokanavien ikkunoiden alla?

Ehdotuksia odotellessani hemmottelen itseäni ikiomalla Rickie Lee Jones -radiokanavalla, jonka olen perustanut edellä mainitun Pandoran avulla. Tim Westergrenin ideasta kasvanut musiikinsuosituspalvelu on todennäköisesti tuttu verkossa paljon liikkuville, mutta itseni kaltaiselle nettinoviisille sivuston löytäminen oli helmihetki. Toisin kuin kreikkalaisessa tarustossa, jossa jumalat loivat Pandoran savirasioineen ihmisten rankaisemista varten, webversio on iloa, valoa ja lohtua alati soiva biisilipas.

kommenttia
 1. Viides rooli sanoo:

  Kehittelemme siis vielä taktiikkaa. Avaruusromua on mennyt itseltäni ohi, mutta viritetäänpä huomenna radio oikealle taajuudelle.

  Kiitos myös hyvistä blogivinkeistä tuoreimmassa merkinnässäsi. Peipin Oman pääni vankina -jutut ovat hykerryttäviä.

 2. Tui sanoo:

  Pandoraa olen tutkaillut aiemminkin MInhin vihjeen perusteella. Laulavaan kapinaan minulla ei ole kykyjä, mutta tiukkoja sähköposteja voisin kyllä lähettää. Kuunteletko koskaan sunnuntaisin YLE 1:ltä Avaruusromua, tulee muistaakseni 22.30? Rauhallista marginaalimusiikkia.

 3. Tui sanoo:

  Peipi kirjoittaa minustakin poskettoman hauskasti, mukavaa jos muutkin löytävät tuon uuden blogin.

 4. Miten te olette saaneet Pandoran kuulumaan? Minulla onnistui lähes koko viime vuosi, mutta yht’äkkiä äkkäsivät, että IP-osoitteeni oli Suomessa ja musiikki loppui kuin seinään.

  • Viides rooli sanoo:

   Hei Kaisa, Pandoraa koskeva postaukseni on viisi vuotta vanha, ja asiat ovat muuttuneet. Olet aivan oikeassa: Pandoraa ei voi tekijänoikeudellisista syistä kuunnella enää Suomessa. Sääli, sillä palvelu oli minusta hieno, koska se tarjosi suosikkibiisien lomassa kuunneltavaksi uusia artisteja, ja mikä parasta, mainstreamin ulkopuolelta.