Kantapään kautta

Posted: 4 helmikuun, 2006 in Parantava taide
Avainsanat:, , ,

En liene ainoa, joka on ihaillut Blogistanin ahkerien puikonheiluttajien ja huovuttajien tuotoksia. Sivuilta suorastaan hehkuu loveen langenneiden käsityöharrastajien palo. Värikkäitä neuleita katsellessa tulee samanlainen tytinä kuin FST:n mainion makasiiniohjelman Strömsön äärellä: pitäisiköhän minunkin kokeilla?

Käsityöt voivat joskus toimia myös hengenpelastajana, kuten lappajärveläinen Saara Kankaanpää koskettavasti kertoo Katarina Eskolan ja Pekka Laaksosen toimittamassa kirjassa Rakkaudesta taiteeseen (SKS 1998). Kun hänen aviomiehensä loukkaantui vakavasti työtapaturmassa ja joutui läpikäymään monta leikkausta, Saara Kankaanpää otti avukseen virkkuukoukun ja purki ahdistustaan silmukoihin. Tarinan päätös on lohdullinen: mies säilyi hengissä ja tytär sai sängynpeiton.

Hengenpelastamisesta ei sentään ole kyse seuraavassa ideassa, mutta tuikitärkeästä avunannosta kylläkin. Yksi vapaaehtoisjärjestöjen energisimmistä, pieni mutta ketterä Vaaka ry järjestää huhtikuussa valtakunnallisen Taaperokassi-keräyksen, jolla pyritään auttamaan karjalalaisia lapsiperheitä.

Kassiin tarvitaan monenlaista tarvekalua, myös villasukkia, lapasia ja talvipäähineitä. Siispä puikot heilumaan ja haaste kiertämään! Vaakalaisten lähtökohtana on, että kukin tekee sen, minkä taitaa. Siksi tämäkään haaste ei velvoita keräämään koko kassia.

Iso osa blogineulojista treenaa parhaillaan olympialaisiin, mutta toivottavasti heillä riittää kisakuntoa myös uudelle taistolle. Alan professionaalit voivat myös tehdä tilkkupeittoja, joita vaakalaiset toimittavat eri puolille maailmaa. Lupaan itsekin elvyttää telakalle joutuneen käsityöharrastukseni ja tehdä raidalliset villasukat vahvistetulla kantapäällä. Ja nyt haastan mukaan Ninnin neuleet, Tekele ja tuunaus sekä Outin blogin.

kommenttia
  1. Ninni sanoo:

    Haaste otettu vastaan!