Pelastettu: pahvilaatikoittain historiaa

Posted: 3 helmikuun, 2006 in Kulttuurin kentällä, Kuvataide
Avainsanat:, , ,

Aina on tilaa merkinnälle, jonka päähenkilö on tehnyt kulttuuriteon. Tällä kertaa tutkassa on Tampere.

Siellä, Pispalan valtatien varrella, toimii Art Tsydeemi, taiteilija Paula Huhtasen ja bisneskouluttaja Antti Niemen persoonallinen monitoimitila, joka kävijän intresseistä riippuen avautuu niin galleriaksi, kustantamoksi, opetustilaksi, taidevuokraamoksi kuin myymäläksikin. Nyt Tsydeemi on ideoinut kirjoituskilpailun, jossa lähtökohtana ovat vanhat valokuvat.

Pääosin tamperelaisten elämästä kertovat sadat valokuvat olivat jo päätymässä edellisen omistajan toimesta roskalaatikkoon, kun tsydeemiläiset pelastivat ne. Tallella on nyt monta pahvilaatikollista historiaa, mutta tiedot kuvissa esiintyvistä henkilöistä ja tapahtumista puuttuvat. Mikä neuvoksi?

Kutsutaan kansa apuun, päättivät tsydeemiläiset, täyttivät monitoimitilan näyteikkunat valokuvilla ja julistivat kirjoituskilpailun Kuka muistaa? Sarjoja on kaksi, fakta ja fiktio. Aikaa on maaliskuun loppuun asti, ja lisätietoja löytyy täältä ja täältä. Parhaista tarinoista kootaan kirja.

kommenttia
  1. merja sanoo:

    ympäri käydään ja yhteen tullaan. tuttu tyttö tämä huhtaspaula heinolan ajoiltaan. varsinaisen energiapaukun on pispala saanutkin. just vasta heinolassa veturitornissaan puuhasi näyttelyitä ja raiteiden öitä ym upeita taidetapahtumia. en vielä uuteen tampereen tsydeemiinsä ole tarkemmin ehtinyt tutustua. kiitos siis linkistä, lähdenpä tutustumaan.