Pulu Parat ja muita täsmäiskuja

Posted: tammikuu 28, 2006 in Kulttuurin kentällä, Media
Avainsanat:, , ,

Sanomalehti Karjalaisen lauantainumerossa on Ritva Väisäsen kiinnostava juttu Hanna Kirjavaisesta, Helsingistä puolisonsa lapsuudenmaisemiin Kontiolahdelle muuttaneesta kirjailijasta ja Pohjois-Karjalan läänintaiteilijasta, joka kehottaa kohtaamaan maaseudun kehittämisen tarpeet silmästä silmään.

Kirjavainen ihmettelee, minne muuttotappiosta kärsivien kuntien taistelutahto on kadonnut ja esittää selviytymisreseptiksi kulttuuripalveluihin ja eritoten lastenkulttuuriin panostamista. Neljän lapsen äiti tietää, mikä täky puree lapsiperheisiin.

Eikä hän ole mielipiteineen yksin: Maaseutuyrittäjyyden Edistämiskeskuksen pari vuotta sitten teettämän tutkimuksen mukaan jopa neljännesmiljoona kaupunkilaista olisi kiinnostunut muuttamaan maaseudulle. Miksi elämänlaatua haikailevan urbaanin joukon huutoon ei vastata?

Kirjavaista itseään ei voi saamattomuudesta syyttää. Pohjois-Karjalassa on polkaistu käyntiin liuta innostavia projekteja: kiertävä lasten kulttuurikeskus Majakkaperävaunu, lasten kirjallinen kesäleiri, lasten ja nuorten näytelmäkirjoituskurssi, loru- ja riimikonsertit vauvoille. Luvassa on myös kirjallisuuspeli Pulu Parat, joka valmistuu yhteistyössä opiskelijoiden kanssa. Hatunnosto Hannalle!

Mainokset
kommenttia
 1. Viides rooli sanoo:

  Olisi todella nastaa lukea perheenne kokemuksista. Kerro ihmeessä blogissasi lisää!

 2. merja sanoo:

  tästä voisin sanoa vaikka mitä!
  ehdottomasti suosittelen maallemuuttoa varsinkin lapsiperheille. paljon enemmän mahdollisuuksia on maalla itseään toteuttaa, puhumattakaan tilasta. me muutimme pääkaupungin oravanpyörästä maalle 17 vuotta sitten neljän lapsemme kanssa. emmekä kadu.

 3. merja sanoo:

  saattaa olla että jotain laitankin, jos saan ajatusta tiivistettyä sanoiksi.