Rengin lopetus

Posted: 24 tammikuun, 2006 in Mietteitä
Avainsanat:,

Jouduin heti alkumetreillä vaihtamaan blogini ulkoasua ja ylläpitäjää, sillä sain tarpekseni Bloggerin sivustosta, joka ei suostunut ottamaan koodauksia vastaan kuin arviolta ehkä sadannen komennon jälkeen. Hermohan siinä meni.

Olen bloginpitäjänä vielä noviisi, mutta arvostan tietotekniikan tarjoamia mahdollisuuksia ja leikin mielelläni Tauno Täydellisellä, joksi olen koneeni ristinyt. Mutta, vanhaa sanontaa muunnellen, tekniikka on hyvä renki mutta huono isäntä. Siksi edellinen versio vietiin ladon taa ja lopetettiin.

Valitettavasti siinä hötäkässä katosivat myös kommentit, joista olin ollut hyvin iloinen. Mutta virtuaalitodellisuuttahan tämä kaikki on, nopeasti katoavaa.

kommenttia
 1. Kirsti sanoo:

  Hyvä että olet vielä täällä, ehdin jo pelästyä. Minulle on käynyt kerran niin, että kommentoin erästä aika tuoretta blogia ja kun menin seuraavan kerran katsomaan, blogi oli kadonnut. Minulla on vieläkin sellainen olo, että tapoin kommentillani sen blogin.

 2. Viides rooli sanoo:

  Heh, blogintappaja. Siinäpä termi, jota en olekaan aiemmin tavannut.

  Mutta vakavasti: olen tietoinen netin epämiellyttävistä piirteistä kuten häiriköinnistä, joka on minusta lähinnä surullista. Kyllähän maailmaan ääntä mahtuu ja virtuaalitodellisuuteen mielipiteitä, tai niin ainakin optimisti luulisi. En usko, että pahoitan mieleni kommenteistasi, päinvastoin. Voimme mainiosti jatkaa vuoropuhelua kulttuurikysymysten tiimoilta.

  Luin muuten Kiiltomadon sivustolla olevan kulttuurilehtiä ja niiden sisältöä koskevan keskustelun kokonaisuudessaan, ja sehän vasta oli mielenkiintoinen pläjäys! Vieläkö joku jaksaa väittää, etteivät suomalaiset keskustele.

 3. Kirsti sanoo:

  Ohoh, oletkin melkoinen sissi jos jaksoit tosiaan lukea koko keskustelupläjäyksen.

 4. Viides rooli sanoo:

  Tietenkin lukuinnon takana piilee myös halu kartoittaa, millaisia keskustelijoita verkossa liikkuu ja miten viestejä on kommenteissa tapana kirjoittaa. Itselläni on taipumusta pitkiin sepustuksiin, mikä ei aina ole paras keino saada näkemyksensä perille.

 5. Kirsti sanoo:

  Joo, jotenkin verkkokirjoitteluun tuntuu parhaiten istuvan lyhyt muoto, mielellään napakkuus. Mutta mitä kiinnostavampi juttu, sitä pitempiä sepustuksia jaksaa lukea. Oletko seurannut Rihmastoa? Se on ollut viime aikoina hiukan hiljainen, mutta hengeltään minusta miellyttävämpi kuin Kiiltomato, joka suoraan sanoen on mielestäni usein aika kamala.

 6. Viides rooli sanoo:

  Pikavastaus Rihmastoon: outo mesta, mutta otin vinkin talteen ja sukellan sinne heti, kun aika riittää kunnon perehtymiseen. Kiitos.